Странице

субота, 27. јун 2020.

Promene na Starom gradu i u Grockoj: U centralnoj beogradskoj opštini SNS osvojio 27 mandata

U narednih mesec dana biće poznati budući status sadašnjih predsednika lokalnih samouprava.



KONSTITUTIVNE sednice gradskih opština, na kojima će biti izabrani novi predsednici ili samo potvrđeni statusi aktuelnih predsednika, trebalo bi da budu održane u narednih mesec dana. O smenama nekih opštinara već je počelo da se šuška, dok su pojedine glavešine lokalnih samouprava sigurne i u budućem mandatu. Prema prvim rezultatima izbora, potvrđeno je da Srpska napredna stranka ima apsolutnu većinu u 16 lokalnih samouprava.


Do promena aktuelnih čelnika gradskih opština sigurno će doći na Starom gradu i u Grockoj. Posle 28 godina vladavine Demokratske stranke, boje SNS u starogradskom parlamentu braniće 27 odbornika. Lista "Čuvamo Stari grad - Ujedinjena opozicija" izborila je samo devet mesta u skupštinskoj klupi, što nije dovoljno da dorćolska opozicija bude u većini. Konstitutivna sednica sa nestrpljenjem se čeka, kako bi se saznalo ko će u naredne četiri godine voditi ovu lokalnu samoupravu.


- Posle vlade DS, konačno će na Starom gradu biti vlast koja će voditi istu politiku kao i Grad Beograd - napisao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić na svom fejsbuk-profilu. - To će omogućiti harmoničan razvoj centralne opštine i doneti dobro svim građanima. Prvi takav projekat je Linijski park.



Prema nezvaničnim informacijama, do smene vodećih funkcionera doći će u Grockoj. Iako je iz redova SNS, aktuelna predsednica ove opštine Živadinka Avramović nije bila na izbornoj listi stranke, pa će u prvu fotelju, kako se šuška, sesti Dragan Pantelić, nosilac liste vladajuće stranke u Grockoj.


Sudeći prema prvim pozicijama na izbornim listama, predatim nadležnima pred izbore, svoje pozicije zadržaće svega nekoliko predsednika. To su Stevan Šuša iz Surčina, Slobodan Bata Adamović iz Barajeva, Irena Vujović sa Savskog venca. Živorad Žika Milosavljević, takođe će nastaviti da vlada opštinom Sopot, što znači da će na njenom čelu biti duže od 30 godina.


U pojedinim opštinama nisu želeli da licitiraju o smenama vodećih u lokalu.



POZNATI MEĐU ODBORNICIMA


IZVESNO je da će u skupštinske klupe sesti mnoge javne ličnosti, koje su se na izbornim listama SNS našle u vrhu, budući da su osvojile većinu mandata. Primera radi, glumica Tijana Čurović bila je prva na listi Palilule, košarkaš Ivan Paunović bio je drugi u Grockoj. Tekstopisac Marina Tucaković našla se na trećem mestu na Vračaru, dok je pevačica Neda Ukraden zauzela petu poziciju na Zvezdari.

Нема коментара:

Постави коментар